A Debrecziner Gourmet Fesztivál a Nagyerdőn, a Békás-tó partján idén június 14-16. között várja az érdeklődőket! A rendezvény célja, hogy a minőségi vendéglátás jegyében minél többen megismerjék, megszeressék a vidék hiteles alapanyagait, izgalmas ízeit. A szervezők és a résztvevők hozzá kívánnak járulni ahhoz, hogy Debrecen kulináris hagyománya a modern gasztronómiai irányzatok részévé váljon, és rendszeres alkalom nyíljon annak megismerésére. A három napos fesztiválon a legismertebb magyar séfek, éttermek folyamatosan új utakat keresve kreatív módon készítik el saját ételeiket.
A program részleteiről május 9-én az Ikon Debrecen étteremben sajtótájékoztatót tartottak. A sajtóeseményen részt vett Papp László, Debrecen polgármestere, Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja, Szabadfi Szabolcs, az ország pékje és a kovász mestere, Dudás Szilárd, az Anyukám mondta tulajdonosa, a fesztivál szakmai vezetője, Balogh Károly, a Debrecen Gasztronómiájáért Alapítvány kuratóriumi tagja és Thür Ádám, az Ikon Debrecen séfje.
Több mint 25 kiállító – köztük a Bocuse d’Or idei szakácsversenyén 12. helyen végzett Pohner Ádám séf – ételeivel is találkozhat a közönség június 14. és 16. között a debreceni Nagyerdőben, a 4. Debrecziner Gourmet Fesztiválon. A rendezvény célja megmutatni, hol tartanak azok a szereplők, akik ma a vidéki Magyarországon a csúcsot képviselik: legyen szó akár fine dining éttermekről, bisztrókról és food truckokról vagy kiváló kistermelőkről.
A szervezők és a résztvevők egyaránt hozzá kívánnak járulni ahhoz, hogy Debrecen kulináris hagyománya a
modern gasztronómiai irányzatok részévé váljon, és rendszeres alkalom nyíljon annak megismerésére. Teszik azt annak a meggyőződésnek a szellemében, hogy a fejlett gasztronómia jövője a minőségi helyi kistermelőkre épül. A három napos fesztiválon a legismertebb magyar séfek, éttermek folyamatosan új utakat keresve kreatív módon készítik el saját ételeiket. Idén a Stílusos Vidéki Éttermiség és Debrecen legjobb éttermei mellett vendégkiállítóként budapesti sztáréttermek is bemutatkoznak.
A következő éttermektől kóstolhatunk:
Almavirág Étterem (Derecske), Anyukám Mondta (Encs), Arany Kaviár (Budapest), Gléda (Budapest),
Gusto13 Bistro & Delicate (Veszprém), Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád), Ikon Debrecen,
Jankovich Kúria Étterem (Rácalmás), Kistücsök (Balatonszemes), A Leves (Miskolc), Macok (Eger),
Maszek az utcabár (Debrecen), Pannónia Gasztrohajó (Budapest) és a Végállomás (Miskolc).
A minőségi Street-Food jegyében itt lesz az Egy Füst Alatt BBQ (Budapest), a Keszegsütő (Debrecen), a
Meeting Nyíregyháza, a Zip’s Beer & Foodtrucks (Miskolc) és a Wok To Box (Debrecen).
Megkóstolhatjuk a Kiss Virág Cukrászda (Debrecen), a Mákvirág Cukrászda (Debrecen) és a Mihályi
Patisserie (Vác) csodás süteményeit, a Panificio Il Basilico (Budapest) különleges pékáruit és a Nárcisz
Birtok (Debrecen) kézműves sajtjait.
Kiállít a Sárréti Chilifarm (Tetétlen), a Heit Torma (Létavértes), a Grapoila – Hidegen Sajtolt Olajok
(Püspökladány).
Az italkínálatot többek között a Bortársaság, a DiVino, a Szentkirályi Ásványvíz, a Zip’s brewhouse, a
Champagne Taittinger forgalmazója a Bor és Más Kft. nyújtja.
A fesztivál sztárműsorvezetői Liptai Claudia és Bernáth József, a séf lesznek, akik mellett a legjobb
szakácsok „forgatják majd a fakanalat” a gasztroszínpadon.
Újdonság, hogy az igényes lounge és chill out zene mellett péntek és szombat este külön zenei fellépők is
fokozzák a remek hangulatot. Koncertet ad Iván Szandra énekes és Jász Andris szaxofonművész, de
minden bizonnyal finom sörök és borok fogynak majd el Rakonczai Imre fellépésén is.
Hagyományteremtő szándékkal tavaly indult útjára a Debrecziner Gourmet-díj, amelynek keretében idén
is a kilátogató közönség közvetlenül szavazhat és választhatja ki a legjobbnak tartott kiállítót. Ennek alapján
a rendezvény zárónapján Rácz Róbert szobrászművész egyedi alkotását kapja meg a díjazott.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: