Démoni oldalas, lassan sütve, semmi faxni, mégis mennyei.
Ha van egy olyan recept, amiben, keverd össze egy tálban, majd egy másikban főzd meg, a harmadikban szűrd le, majd kell még egy edény, meg még egy, akkor két dolog van. Vagy fogom magam és tovább lapozok, vagy próbálom leredukálni az edények számát.
Én az olyan kajákért rajongok, mármint, ha nekem kell elkészíteni, ami kb annyiból áll, hogy végy egy tepsit, tegyél bele húst, fűszerezd, told be a sütőbe, majd vedd ki és egyél. Van, amikor a köret is ebben a tepsiben készül, mert a mosogatás világbajnoka nem én vagyok.
Na de nézzük ezt az oldalast!
Az oldalas szerintem az egyik legjobb része a disznónak. Ráadásul, ha jól bánunk vele, akkor ínycsiklandóan omlós lesz. Mindenki másra esküszik ebben a témában, pl Nigella, akinek imádom a régebbi videóit, mert már attól valami ellenállhatatlan vágy fog el a kaja iránt, ha csak nézem, ahogy főz, szóval Nigella 200 fokon süti egy órán át.
Én inkább az amerikai verziót szeretem, amikor alacsony hőfokon, 120 fokon minimum 4 órát sül a sütőben.
Az oldalasnak jót tesznek a fűszerek, a pácok főleg, ha egy kicsit savasak. Ezeket a savakat egy kis cukorral megbolondítva mennyei húst kapunk.
Ma egy olyan démoni verzióban sütöttem, amihez kell némi barna sör. A barna sörben az alkohol és a karamellmaláta gondoskodik arról, hogy a húsunk még puhább legyen. És tényleg semmi faxni, csak só, bors, másfél kiló oldalashoz kb 3 deci barna sör, egy pici zsír, vagy olaj. Egy tepsiben, 120 fokon, kb 3 órát lefedve, majd egy órát fólia/fedő nélkül, néha a szaftjával meglocsolva kész is a démoni oldalas.
Most kacsazsírban forgatott, petrezselymes, snidlinges újburgonyát készítettem hozzá, amihez ugye kellett még egy edény, de amikor a fedőt levesszük a húsról, akkor különböző zöldségeket, krumplit, hagymát rakhatunk a tepsibe és máris egy edényben készíthetjük el a húst és a köretet.
Remélem kipróbáljátok!
ui: az alkohol elpárolog, így gyerekek is ehetik.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: